0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2503 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 262 g
Tuky 114 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mléko 1 l
máslo 50 g
a trocha na vymazání
rýže 140 g
spařená
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
moučkový cukr 50 g
citron 1 ks
bio
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený
strouhanka 20 g
sůl
mouka
na vysypání formy

Postup

1

Přiveďte k varu mléko, máslo, špetku soli a vanilku.

2

Přidejte rýži a vařte ji tak dlouho, až se do ní vsákne všechno mléko. Nechte zchladnout.

3

Žloutky utřete s cukrem a nastrouhejte k nim trochu citronové kůry. Přidejte rýži a promíchejte.

4

Bílky vyšlehejte dotuha a spolu se strouhankou je přimíchejte k rýži.

5

Hmotu dejte do kastrolku nebo pekáčku vymaštěného máslem a vysypaného moukou a v troubě vyhřáté na 180C pečte půl hodiny.

Autor: ivetta1102

Obchod Apetit