Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut

Suroviny

mléko 1 l
máslo 50 g
a trocha na vymazání
rýže 140 g
spařená
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
moučkový cukr 50 g
citron 1 ks
bio
vanilkový lusk 1 ks
podélně rozpůlený
strouhanka 20 g
sůl
mouka
na vysypání formy
Přiveďte k varu mléko, máslo, špetku soli a vanilku. Přidejte rýži a vařte ji tak dlouho, až se do ní vsákne všechno mléko. Nechte zchladnout. Žloutky utřete s cukrem a nastrouhejte k nim trochu citronové kůry. Přidejte rýži a promíchejte. Bílky vyšlehejte dotuha a spolu se strouhankou je přimíchejte k rýži. Hmotu dejte do kastrolku nebo pekáčku vymaštěného máslem a vysypaného moukou a v troubě vyhřáté na 180C pečte půl hodiny.
Autor: ivetta1102

Obchod Apetit