Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžový nákyp s vanilkou

Rýžový nákyp s vanilkou

Hodnocení receptu
4.4/5 Počet hodnocení: 39
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2503 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 262 g
Tuky 114 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

a trocha na vymazání
rýže 140 g
spařená
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
bio
podélně rozpůlený
strouhanka 20 g
sůl
mouka
na vysypání formy

Postup

1

Přiveďte k varu mléko, máslo, špetku soli a vanilku.

2

Přidejte rýži a vařte ji tak dlouho, až se do ní vsákne všechno mléko. Nechte zchladnout.

3

Žloutky utřete s cukrem a nastrouhejte k nim trochu citronové kůry. Přidejte rýži a promíchejte.

4

Bílky vyšlehejte dotuha a spolu se strouhankou je přimíchejte k rýži.

5

Hmotu dejte do kastrolku nebo pekáčku vymaštěného máslem a vysypaného moukou a v troubě vyhřáté na 180C pečte půl hodiny.

Autor: ivetta1102

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč