Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Rýžový nákyp

Popis receptu: 
příprava 20 minut pečení 15 minut snadné Při podávání podléváme malinovou šťávou, zkusit můžeme i marmeládu
Autor: Iveta Šeminská
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1/2 l mléka 50g másla + na vymazání 140g spařené rýže 4 vejce, bílky a žloutky zvlášť 50g moučkového cukru 1 biocitron 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený 20g strouhanky sůl mouka na vysypání formy (pekáčku)

Příprava jídla

Přiveďte k varu mléko, máslo, špetku soli a vanilku. Přidejte rýži a vařte ji tak dlouho, až se do ní vsákne všechno mléko. Nechte zchladnout. Žloutky utřete s cukrem a nastrouhejte k nim trochu citronové kůry. Přidejte rýži a promíchejte. Bílky vyšlehejte dotuha a spolu se strouhankou je přimíchejte k rýži. Hmotu dejte do kastrolku nebo pekáčku vymaštěného máslem a vysypaného moukou a v troubě vyhřáté na 180C pečte půl hodiny.
REKLAMA

Přidat komentář