Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový kuba

Houbový kuba může mít i velmi nápadité využití! Dokazuje to paní Hana Hrbková, maminka naší fotografky. Kroupy nahrazuje rýží a podává ho celoročně jako přílohu k masům.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Zelenina

Ingredience

    • 500 g rýže (my jsme použili divokou)
    • 5 cibulí
    • 500 g mražených nebo 4 hrsti sušených hub
    • 7 stroužků česneku
    • hrst majoránky
    • 3 lžíce sádla + trochu na vymazání pekáče
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku; promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3. Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chcete vidět zlaté prasátko?

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkoušela jsem to podávat jako hlavní jídlo, bylo to sice dobré, ale takové "hladové". Nicméně druhý den jsem zbytek použila jako přílohu k masu a bylo to vynikající. Zase jedna zvláštní příloha do sbírky!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.16

Přidat komentář