Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rýžový kuba

Houbový kuba může mít i velmi nápadité využití! Dokazuje to paní Hana Hrbková, maminka naší fotografky. Kroupy nahrazuje rýží a podává ho celoročně jako přílohu k masům.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Zelenina

Ingredience

    • 500 g rýže (my jsme použili divokou)
    • 5 cibulí
    • 500 g mražených nebo 4 hrsti sušených hub
    • 7 stroužků česneku
    • hrst majoránky
    • 3 lžíce sádla + trochu na vymazání pekáče
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražené houby rozmrazte. Pokud máte sušené, povařte je několik minut ve vodě nebo v mléce. Potom je slijte a vymačkejte přebytečnou tekutinu.

2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozpalte tři lžíce sádla a osmahněte na něm cibulku. Pak přidejte houby a zhruba deset minut je poduste. Přihoďte česnek a majoránku; promíchejte, ochutnejte a podle potřeby osolte a opepřete. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů.

3. Podušené houby smíchejte s uvařenou rýží, nasypte do vymazaného pekáčku nebo ohnivzdorné misky a přibližně čtvrt hodiny zapékejte. 
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkoušela jsem to podávat jako hlavní jídlo, bylo to sice dobré, ale takové "hladové". Nicméně druhý den jsem zbytek použila jako přílohu k masu a bylo to vynikající. Zase jedna zvláštní příloha do sbírky!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.16

Přidat komentář