Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanový krém

Britové tuhle specialitu jménem clotted cream vyrábějí mnohahodinovým napařováním nad vodní lázní, vy si jeho obdobu můžete snadno udělat doma v troubě.
Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Britská

Ingredience

    • 750 ml 40% smetany ke šlehání (čím tučnější, tím jistější je výsledek)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 80 °C. Vlijte smetanu do zapékací nádoby o velikosti cca 16 x 28 cm, přikryjte ji alobalem a pomalu pečte 8 hodin, nebo až se na povrchu vytvoří světle žlutý máslový škraloup a smetana zhoustne. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak zakryjte potravinářskou fólií a nechte v chladničce přes noc ztuhnout.

2 Před podáváním lžící opatrně seškrábněte hnědou máslovou vrstvu; pod ní by měla být vrstva krémové smetany (na dně může být tekutina). Vydrží 3–4 dny.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pohár se smetanou, amaretti a ostružinami

Vdolečky se smetanou

Průvodce smetanami: Co byste o nich měli vědět?

REKLAMA

Přidat komentář