
Smetanový krém
Britové tuhle specialitu jménem clotted cream vyrábějí mnohahodinovým napařováním nad vodní lázní, vy si jeho obdobu můžete snadno udělat doma v troubě.
Vydání: 2012/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 80 °C. Vlijte smetanu do zapékací nádoby o velikosti cca 16 x 28 cm, přikryjte ji alobalem a pomalu pečte 8 hodin, nebo až se na povrchu vytvoří světle žlutý máslový škraloup a smetana zhoustne. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, pak zakryjte potravinářskou fólií a nechte v chladničce přes noc ztuhnout.
2 Před podáváním lžící opatrně seškrábněte hnědou máslovou vrstvu; pod ní by měla být vrstva krémové smetany (na dně může být tekutina). Vydrží 3–4 dny.
2 Před podáváním lžící opatrně seškrábněte hnědou máslovou vrstvu; pod ní by měla být vrstva krémové smetany (na dně může být tekutina). Vydrží 3–4 dny.
Přidat komentář