Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sypaný koláč s tvarohem

V sypaném koláči vznikne těsto až při pečení, kdy se spojí mouka a cukr s tvarohem. Hotovo máte během chvilky.

Vydání: 2012/5
Autor:
Hodnocení:
83 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 40 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 1/8 másla (125 g), polovina změklého a polovina ztuhlého
    • 3 hrnky hrubé mouky
    • 3/4 hrnku krupicového cukru
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva

    NA NÁPLŇ

    • 3 měkké tvarohy
    • 4 velká vejce
    • 1/2 až 1 hrnek krupicového cukru, podle chuti
    • 1–2 vanilkové cukry 
    • 1–2 hrnky mléka
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 balení (100 g) sušených meruněk, propláchnutých horkou vodou a pokrájených na kousky

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce, oba cukry, citronovou kůru a tolik mléka, aby byl tvaroh jemný a řidší konzistence. Nakonec vmíchejte meruňky. Zvlášť smíchejte hrubou mouku, cukr a kypřicí prášek a směs rozdělte na polovinu.

2 Na plech rozetřete změklou polovinu dávky másla a rovnoměrně posypte jednou dávkou sypké směsi. Na tu rozetřete tvarohovou náplň a posypte druhou částí směsi. Navrch rovnoměrně nastrouhejte zbylé máslo (viz Tipy & triky) a pečte asi 40 minut dozlatova. Nechte vychladnout a pak krájejte na řezy.

TIPY & TRIKY

  • Aby šlo máslo na sypaný koláč s tvarohem nastrouhat, musí být ztuhlé; dejte ho proto před použitím na chvíli do lednice či mrazáku. Buchtu můžete před pečením také poklást tenkými plátky másla, ale strouhané máslo udělá hezčí povrch.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablkový závin z jogurtového těsta

Litá bublanina s blumami

Kefírová buchta s kokosem a čokoládou

Drobenkový koláč s ovocem

Buchty bez vážení

14x dezert s tvarohem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Bohužel se recept nezobrazuje celý, nezkušené pekařky podle toho oc neupečou :-)
Obrazek uzivatele
takový detail, jak může být 1/8 másla 125g, když celé máslo v tradičním balení má 250g. Matematik by si moc nezapekl :D
Obrazek uzivatele
Milá Lindo, osminka másla je tradiční počet, který vychází z kilového množství másla. Není to tedy 1/8 klasické kostky másla. Protože to ne každý ví, uvedli jsme pro jistotu údaj, který vás tak pobavil, tedy 125 g.
Obrazek uzivatele
Jednoduché, rychlé a moc dobré. Příště dám ale rozhodně méně cukru. Do těsta tak 1/2 hrnku a do tvarohové náplně také pouze 1/2 hrnku.
Obrazek uzivatele
Mně se recept zobrazuje v pořádku. Tady se vyplatí použít tvaroh z vaničky, chce to totiž, aby byl opravdu řídký. Jinak zůstane na dně část sypké směsi... Ale koláč je výborný i tak :)
Obrazek uzivatele
výborný koláč, neviem čo z neho chýba ale vydaril sa , a to som dávala mrazené marhule

Přidat komentář