Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní salát ze zelených listů

Salát doporučujeme podávat s knäckebrotem potřeným žervé jako lehkou svačinku, ale hodí se i k pečené rybě nebo k zapečeným bramborám.

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 1
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 lžička jablečného octa
    • 2 lžičky panenského olivového oleje
    • 1 zarovnaná lžička moučkového cukru
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 velká hrst (nebo 2 malé) mixu salátových listů, opraných a osušených
    • 1 ředkvička, rozkrájená na dílky
    • 1 menší vejce, uvařené natvrdo a nakrájené na kolečka
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
    • jedlé květy na ozdobu

Příprava jídla

Na dně misky promíchejte ocet, olej, moučkový cukr a sůl s pepřem. Na to dejte salátové listy, ředkvičku, kolečka vajec a jarní cibulku. Promíchejte čistou rukou nebo salátovým náčiním a ihned podávejte. Salát můžete ozdobit třeba i jedlými květy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátové listování

Salátové listování

Jak osušit salátové listy

Jak osušit salátové listy

Jak zabalit salát na piknik

Jak zabalit salát na piknik

Hlávkový salát s kuřetem & jarní cibulkou

Insalata con le noci (salát s ořechy)

Ledový salát po čínsku

Salát Little Gem se slaninou

Přidat komentář