Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jehněčí krk pečený na másle s bramborami

Zkuste se ovládnout, a než se brambory trochu opečou a kůrčička zpevní, radši je nemíchejte. Mohli byste mít z brambor bramborovou kaši.
Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 45minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg jehněčího krku, nakrájeného na kostky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 snítky rozmarýnu
    • 4 stroužky česneku, drceného
    • 100 g másla, rozpuštěného
    • 1,5 kg nových brambor, velké přepůlené

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Maso osolte, opepřete a vmasírujte do něj česnek. Brambory dejte spolu s masem a rozmarýnem a rozpuštěným máslem do pekáčku a promíchejte.

2 Pečte cca 45 minut, až je maso měkké a brambory zlatavé. Podle potřeby můžete během pečení podlévat vodou.

3 Asi 5 minut před koncem pečení lehce pečené brambory vidličkou rozmáčkněte, aby nasákly šťávu z masa. Ihned podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí na víně

Jehněčí pilaf s cizrnou

Jehněčí plec na víně

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

Jehněčí plecko s rozmarýnem

Jehněčí s vůní Orientu

Smažené jehněčí kotlety

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Přidat komentář