Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

Skvostný sváteční oběd
Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 2,5 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 2 větší jehněčí kolínka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • asi 1 lžíce hladké mouky na poprášení
    • 2 lžíce másla
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 50 ml balzamikového octa
    • 250 ml těžkého suchého červeného vína
    • 2 lžíce rajčatového pyré (passata)
    • 1 snítka rozmarýnu

    NA PŘÍLOHY
    • 500 g nových brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
    • 1 velká snítka tymiánu, odrhnuté lístky
    • 2 velké stonky máty, odrhnuté lístky a nasekané
    • 120–200 g baby špenátu
    • 1 lžíce másla + trocha do brambor
    • 1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
    • špetka drcených chilli papriček
    • 60 ml smetany ke šlehání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Jehněčí kolínka osolte, opepřete a poprašte moukou. Rozpalte litinový kastrol nebo pekáček a dejte do něj trochu másla a oleje. Přidejte cibuli a zpěňte dosklovita. Vyjměte děrovanou lžící a do tuku vložte jehněčí kolínka. Opečte je ze všech stran dohněda, pak do kastrolu vraťte cibuli a přidejte česnek, přilijte balzamikový ocet, víno a rajčatové pyré, přihoďte rozmarýn a osolte i opepřete. Přiklopte a dejte péct na 2 a 1/2 hodiny, až maso bude téměř odpadávat od kosti. Vyjměte maso a uchovejte horké. Na sporáku případně svařte omáčku do zhoustnutí.

2 Mezitím uvařte brambory ve vroucí osolené vodě doměkka. Slijte je, přidejte kousek másla, tymián, mátu, osolte, opepřete a trochu rozšťouchejte. V pánvi na másle krátce zpěňte česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a míchejte asi 1 minutu, až zavadne. Zakápněte smetanou a prohřejte. Hotové kolínko podávejte přelité omáčkou, se šťouchanými bylinkovými bramborami a s dušeným špenátem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí burger s grilovanými chilli papričkami

Jehněčí pilaf s cizrnou

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

Jehněčí s vůní Orientu

Nadívané jehněčí kotletky

20x velikonoční jehněčí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dušené kolinko bylo výborné, určitě vyzkoušejte.

Přidat komentář