Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lepkavá pečená žebírka

Snadný recept na žebírka, kde jednu z hlavních rolí hraje rajčatové pyré. Maso díky němu během pečení nemusíte podlévat a na konci se zkoncentruje na lahodnou hustou pikantní omáčku ulpívající na žebírkách.
Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: asi 1 hodina
P
Maso

Ingredience

    • 500 g rajčatového pyré (passata)
    • 2 stroužky česneku, drceného
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 kg krátkých vepřových žeber z pečeně
    • 3 lžíce medu
    • chleba k podávání

    NA DIP
    • 200 g zakysané smetany
    • asi 2 lžičky wasabi pasty
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Zakysanou smetanu rozmíchejte s wasabi – množství upravte podle chuti. Osolte a dejte chladit.

2 Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte passatu, česnek, sójovou omáčku, med a worcesterskou omáčku. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na dílky podél kostí a dobře promíchejte.

3 Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 45–60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče. Na posledních 10 minut sejměte alobal, aby maso zezlátlo.

4 Podávejte s wasabi dipem a s chlebem.

NĚCO NAVÍC
Žebírka si můžete upéct pod alobalem den předem a po vychladnutí je uchovat v chladničce. Před podáváním je pak nechte odkrytá v troubě zezlátnout.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Lepkavá žebírka se salátem coleslaw a salsou

Žebírka na rybízu

REKLAMA

Přidat komentář