
Lepkavá pečená žebírka
Snadný recept na žebírka, kde jednu z hlavních rolí hraje rajčatové pyré. Maso díky němu během pečení nemusíte podlévat a na konci se zkoncentruje na lahodnou hustou pikantní omáčku ulpívající na žebírkách.
Vydání: 2012/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: asi 1 hodina
Pečení: asi 1 hodina
P
Ingredience
- 500 g rajčatového pyré (passata)
- 2 stroužky česneku, drceného
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- 1 kg krátkých vepřových žeber z pečeně
- 3 lžíce medu
- chleba k podávání
- 200 g zakysané smetany
- asi 2 lžičky wasabi pasty
- mořská sůl
NA DIP
Příprava jídla
1 Zakysanou smetanu rozmíchejte s wasabi – množství upravte podle chuti. Osolte a dejte chladit.
2 Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte passatu, česnek, sójovou omáčku, med a worcesterskou omáčku. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na dílky podél kostí a dobře promíchejte.
3 Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 45–60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče. Na posledních 10 minut sejměte alobal, aby maso zezlátlo.
4 Podávejte s wasabi dipem a s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Žebírka si můžete upéct pod alobalem den předem a po vychladnutí je uchovat v chladničce. Před podáváním je pak nechte odkrytá v troubě zezlátnout.
2 Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké míse smíchejte passatu, česnek, sójovou omáčku, med a worcesterskou omáčku. Přidejte vepřová žebírka rozkrájená na dílky podél kostí a dobře promíchejte.
3 Vše přendejte do pekáčku tak, aby byla žebírka v jedné vrstvě. Zakryjte alobalem a pečte zhruba 45–60 minut, občas obraťte, až budou žebírka lepkavá a omáčka se téměř vypeče. Na posledních 10 minut sejměte alobal, aby maso zezlátlo.
4 Podávejte s wasabi dipem a s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Žebírka si můžete upéct pod alobalem den předem a po vychladnutí je uchovat v chladničce. Před podáváním je pak nechte odkrytá v troubě zezlátnout.
Přidat komentář