Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované krevety se salátem a česnekovou kaší

Tenhle předkrm spolehlivě polechtá chuťové pohárky a naladí vás na další hodování. A nebojte se množství česneku – vařením v mléce ztratí silné aroma a zůstane jen jemná, delikátní chuť.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: 2 hodiny
P
Středomořská

Ingredience

    • 1/2 kg neloupaných krevet, nejlépe tygřích (zhruba 6 kusů)
    • oloupané stroužky ze dvou paliček česneku
    • špetku kari
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř
    • svazek salátu rukola   
    • 100 ml mléka

    Na zakapání:

    • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 2 lžíce octa balsamico vecchio
    • sůl podle chuti

Příprava jídla

1. Krevety oloupejte tak, aby schránka zůstala jenom na hlavičce a na posledním dílku ocasu. Osolte je, přidejte kari a zalijte olivovým olejem. Nechte v lednici nejméně dvě hodiny marinovat.

2. Do rendlíku nalijte mléko, přihoďte česnek a na mírném plameni ho vařte, dokud nezměkne (trvá to tak čtvrt hodiny). Pak směs propasírujte přes jemný cedník a osolte.

3. Krevety vyndejte z oleje, opepřete a případně dosolte. Potom je zprudka opečte na pánvi.

4. Rukolu opláchněte pod proudem tekoucí vody a pokapejte panenským olivovým olejem i balsamikovým octem. Salátové lístky naaranžujte na talíř, vedle nich dejte nok z česnekové kaše a na něj umístěte krevetu. Dozdobte kapkami olivového oleje a octa.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní grilování

Letní grilování

Bloody Mary ceviche

Šneci na houbovém kubovi

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
faj recept, ale nočky se mi nepovedli a i když jsem dělala co mohla místo nočků byla kašička, ale i přesto super chutnalo....
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.23

Přidat komentář