Jablečný cheesecake

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Jablečný cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut

Suroviny

sušenky 250 g
BB, Club, Lotus
vejce 4 ks
cukr 100 g
vanilkový cukr 1
krémový sýr 100 g
Cottage
krémový sýr 200 g
tvaroh 250 g
jablka 2 ks
velká
škrob 2 PL
skořice
mletá
máslo 125 g
Do mixéru nasypejte sušenky, 70g másla, lžičku skořice a rozmixujte. Ze sušenek by měl vzniknout jemný prášek, díky máslu se vytvoří spojitá směs podobná drobence. Tu pak nasypejte do dortové formy (průměr 20cm), kterou předtím vyložíte pečícím papírem. Sušenkovou směs přitlačte prsty ke dnu, rovnoměrně až ke stěnám formy. Vložte do lednice. Mezitím na pánvi rozpusťte zbylé máslo, přidejte 50g cukru a nakrájená oloupaná jablka. Nechte karamelizovat na mírném ohni. Jablka by měla postupně změknout. Odstavte z ohně. V míse smíchejte sýr cottage, lučinu, tvaroh, vejce, zbylé cukry, škrob. Použijte elektrický šlehač nebo důkladně ručně promíchejte. Vyndejte z lednice formu s korpusem, navršte na dno jablečnou směs, na ní pak tvarohovou hmotu. Dejte péct na 150°C po dobu 75 minut. Cheesecake je nutné dát po pečení minimálně na 4 hodiny chladit do lednice. Ideální je nechat v chladničce přes noc.
Autor: katara

Obchod Apetit