
Těstoviny se sicilským pestem
Chorizo se s výraznou chutí pesta dobře doplňuje. Misku s pestem si dobře hlídejte, pořád z ní někdo bude chodit ujídat!
Vydání: 2012/6
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 100 g domácího sicilského pesta (recept)
- 1 klobása chorizo, nakrájená na plátky
- 1 žlutá a 1 červená paprika, nakrájená na nudličky
- 1 lžíce čerstvého oregana
- 1 cibule, nakrájená na měsíčky
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 400 g špaget
Příprava jídla
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
2 V pánvi na oleji opékejte plátky choriza asi 2 minuty, přidejte pokrájenou cibuli a papriky. Míchejte další 3 minuty.
3 Slijte těstoviny a promíchejte je s pestem. Pak vmíchejte směs z pánve a na talíři vše ozdobte oreganem.
Přidat komentář