Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostrá křídla s nivovou omáčkou

Ohnivé uzené chilli a voňavý pomeranč

Vydání: 2012/6
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    NA DIP

    • 250 g řeckého jogurtu
    • 75 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
    • 2 lžíce strouhané červené cibule
    • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    NA KŘÍDLA

    • 2 lžičky mletého chilli ancho
    • 1,3 kg kuřecích křídel
    • 2 lžíce nakládaného chipotle chilli, rozmixovaného
    • 1–2 lžíce medu
    • 2 biopomeranče, šťáva i kůra
    • bílá ředkev k podávání

Příprava jídla

1 Z křídel za posledním kloubem odkrojte špičky bez masa a zbylou část rozdělte v prostředním kloubu napůl. 

2 30 minut před podáváním promíchejte přísady na dip a dejte ho chladit.

3 Troubu předehřejte na 200 °C. V pekáčku smíchejte křídla s ostatními přísadami a osolte. Dejte péct na nejméně 1 hodinu, až se maso začne oddělovat od kostí. Občas podlijte a občas zamíchejte.

4 Podávejte se sýrovým dipem a se špalíky ředkví.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ultrajednoduchá křídla

Smažená jižanská křídla

Křídla po vietnamsku

Křídla s tequilou a limetou

REKLAMA

Přidat komentář