Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát

Sous-chef Richard Fuchs vsadil u ‚salátu tisíckrát jinak‘ na nový přístup. Nejjemnější možné krájení, pojicí směs vylehčená zakysanou smetanou, malinká křepelčí vajíčka… Jako skutečný mistr taky nezapomněl na vyladění barev a něžný příslib petrželkové vůně. Bramborový? Ne, okouzlený!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Odpočívání salátu: nejlépe přes noc
P
Salát Česká

Ingredience

    • 1,2 kg salátových brambor uvařených ve slupce, oloupaných a vychladlých
    • 200 g sterilovaných okurek (nechte si pár na ozdobu)
    • 50 g cibule nebo šalotky
    • 150 g mrkve
    • 150 g petržel
    • 100 g celeru
    • 100 g zeleného hrášku (mražený krátce povařte, ale jen aby neztratil barvu)
    • 50 g petrželky, nejlépe hladkolisté
    • 3-4 lžíce zakysané smetany
    • 3-4 lžíce plnotučné hořčice
    • 3-4 lžíce majonézy
    • 50 ml kvalitního rostlinného oleje
    • 100 ml nálevu z okurek
    • sůl a pepř na dochucení

    Na dozdobení:

    • 4 křepelčí vajíčka (dostanete v supermarketech a často i v prodejnách zeleniny)
    • hrst jemně sekané, nejlépe hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1. Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na stejnoměrné kostičky a přidejte jemně pokrájenou cibuli nebo šalotku.

2. V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami a hráškem. Poté dochuťte solí a pepřem.

3. Hotový salát nechte několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky, uvařenými nahniličko.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z kapra

Smažený kapr

Opékaná vánočka

Komentáře

Obrazek uzivatele
Přesně tenhle salát děláme doma už léta...Teda až na ty křepelčí vajíčka. Ale můžu ho jen doporučit.Mňamka
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.28

Přidat komentář