Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát

Sous-chef Richard Fuchs vsadil u ‚salátu tisíckrát jinak‘ na nový přístup. Nejjemnější možné krájení, pojicí směs vylehčená zakysanou smetanou, malinká křepelčí vajíčka… Jako skutečný mistr taky nezapomněl na vyladění barev a něžný příslib petrželkové vůně. Bramborový? Ne, okouzlený!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Odpočívání salátu: nejlépe přes noc
P
Salát Česká

Ingredience

    • 1,2 kg salátových brambor uvařených ve slupce, oloupaných a vychladlých
    • 200 g sterilovaných okurek (nechte si pár na ozdobu)
    • 50 g cibule nebo šalotky
    • 150 g mrkve
    • 150 g petržel
    • 100 g celeru
    • 100 g zeleného hrášku (mražený krátce povařte, ale jen aby neztratil barvu)
    • 50 g petrželky, nejlépe hladkolisté
    • 3-4 lžíce zakysané smetany
    • 3-4 lžíce plnotučné hořčice
    • 3-4 lžíce majonézy
    • 50 ml kvalitního rostlinného oleje
    • 100 ml nálevu z okurek
    • sůl a pepř na dochucení

    Na dozdobení:

    • 4 křepelčí vajíčka (dostanete v supermarketech a často i v prodejnách zeleniny)
    • hrst jemně sekané, nejlépe hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1. Kořenovou zeleninu povařte v mírně osolené vodě doměkka, ale jen tak, aby zůstala pevnější. Pak ji spolu s bramborami a okurkami nakrájejte na stejnoměrné kostičky a přidejte jemně pokrájenou cibuli nebo šalotku.

2. V misce smíchejte nálev z okurek, olej, hořčici, zakysanou smetanu a majonézu. Lehce, ale důkladně promíchejte se zeleninou, bramborami a hráškem. Poté dochuťte solí a pepřem.

3. Hotový salát nechte několik hodin odležet v ledničce. Před podáváním ho ozdobte nasekanou petrželkou, okurkou a půlenými vajíčky, uvařenými nahniličko.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z kapra

Smažený kapr

Opékaná vánočka

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Přesně tenhle salát děláme doma už léta...Teda až na ty křepelčí vajíčka. Ale můžu ho jen doporučit.Mňamka
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.28

Přidat komentář