Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žampionový krém

Několik rozčtvrcených žampionů můžete opéct zvlášť na pánvi s kouskem másla a polévku jimi ozdobit.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
221 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule
    • 300 g žampionů
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 750 ml mléka
    • sůl a pepř
    • 100 ml smetany na vaření
    • hobliny parmazánu, petrželka a hrubě mletý pepř, na ozdobu

Příprava jídla

Na 2 lžících másla opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí; trvá to asi dvě minuty. Pak přidejte 300 g žampionů, pokrájených, a dvě minuty je opékejte. Zaprašte lžící hladké mouky a míchejte ještě minutu. Přilijte 750 ml mléka, dobře rozmíchejte a přiveďte k varu. Ztlumte, osolte, opepřete a deset minut vařte. Zjemněte 100 ml smetany na vaření a rozmixujte. Při podávání ozdobte hoblinami parmazánu, petrželkou a hrubě mletým pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cuketová polévka se slaninou

Kukuřičná polévka

Polévka s uzeným pstruhem

Zuppa pavese

Kuřecí polévka s těstovinovou rýží

Celerová polévka s čedarem

Rajčatová polévka s kapary

Krémová česnečka

Asijská kukuřičná polévka

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Hrášková polévka s bazalkou

Rychlý boršč

Provensálská polévka

Ledová okurková polévka

Zeleninová polévka s játrovou zavářkou

Dýňová polévka s jablky

Bramboračka

Rychlá čočkovka

Brynzová polévka

Fazolová polévka s avokádem

REKLAMA

Přidat komentář