Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Provensálská polévka

Kuchyně slunné Provence je proslulá skvělými zeleninovými jídly. Tuto polévku si jistě doma uvaříte opakovaně.
Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 1 lilek
    • 2 střední cukety
    • 1 červená paprika
    • 250 g masitých rajčat
    • olivový olej
    • 4 šalotky
    • 4 stroužky česneku
    • snítka čerstvého oregana a bazalky (+ na ozdobu)
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • citronová šťáva, podle chuti

Příprava jídla

Jeden lilek na kostičky řádně posolte, nechte vypotit, propláchněte a osušte. Na kostičky nakrájejte i 2 střední cukety, 1 červenou papriku a 250 g masitých rajčat. V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět 4 šalotky, najemno pokrájené, a 4 stroužky česneku, na plátky. Pak přidejte i veškerou zeleninu a za stálého míchání opékejte. Přihoďte snítku čerstvého oregana a bazalky, přilijte litr drůbežího vývaru a vařte 25 minut. Polovinu polévky rozmixujte, znovu spojte, přikyselte citronovou šťávou a ozdobte oreganem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlý boršč

Ledová okurková polévka

Zeleninová polévka s játrovou zavářkou

Dýňová polévka s jablky

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

REKLAMA

Přidat komentář