Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Provensálská polévka

Kuchyně slunné Provence je proslulá skvělými zeleninovými jídly. Tuto polévku si jistě doma uvaříte opakovaně.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 1 lilek
    • 2 střední cukety
    • 1 červená paprika
    • 250 g masitých rajčat
    • olivový olej
    • 4 šalotky
    • 4 stroužky česneku
    • snítka čerstvého oregana a bazalky (+ na ozdobu)
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • citronová šťáva, podle chuti

Příprava jídla

Jeden lilek na kostičky řádně posolte, nechte vypotit, propláchněte a osušte. Na kostičky nakrájejte i 2 střední cukety, 1 červenou papriku a 250 g masitých rajčat. V hrnci na olivovém oleji nechte zesklovatět 4 šalotky, najemno pokrájené, a 4 stroužky česneku, na plátky. Pak přidejte i veškerou zeleninu a za stálého míchání opékejte. Přihoďte snítku čerstvého oregana a bazalky, přilijte litr drůbežího vývaru a vařte 25 minut. Polovinu polévky rozmixujte, znovu spojte, přikyselte citronovou šťávou a ozdobte oreganem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rychlý boršč

Ledová okurková polévka

Zeleninová polévka s játrovou zavářkou

Dýňová polévka s jablky

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

Krémová česnečka

Asijská kukuřičná polévka

Kuřecí polévka s kokosovým mlékem

Hrášková polévka s bazalkou

Cuketová polévka se slaninou

Kukuřičná polévka

Polévka s uzeným pstruhem

Žampionový krém

Zuppa pavese

Bramboračka

Rychlá čočkovka

Brynzová polévka

Fazolová polévka s avokádem

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Polévka s taveným sýrem

Bylinková jarní polévka

REKLAMA

Přidat komentář