
Bramboračka
Voňavá a hustá, se zimní zeleninou
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- hrst sušených hub
- 7 kapustiček
- 3–4 brambory, na kostky,
- mrkev, petržel a kousek celeru, na kostičky
- kostku zeleninového bujonu
- 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy
- sůl a pepř
- majoránka
- jíška (nemusí být)
Příprava jídla
1 Hrst sušených hub povařte asi 5 minut. Do hrnce dejte 7 kapustiček, 3–4 brambory, na kostky, mrkev, petržel a kousek celeru, na kostičky, kostku zeleninového bujonu, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a zcezené houby. Zalijte 2 l vody a vařte doměkka. Pak vyjměte nové koření i bobkový list, trochu rozmačkejte šťouchadlem na brambory, osolte, opepřete, přidejte majoránku a případně můžete zahustit jíškou.
Přidat komentář