
Drožďová polévka s ovesnými vločkami
Dobrá a zdravá
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 2 lžíce ovesných vloček
- 2 lžíce másla
- 1 cibuli, nadrobno
- 1 kostka droždí
- litr zeleninového vývaru
- pepř a sůl
- 1 vejce
- petrželová nať, na ozdobu
Příprava jídla
1 Do hrnce vsypte 2 lžíce ovesných vloček a za stálého míchání je 2 minuty pražte. Přidejte 2 lžíce másla, 1 cibuli, nadrobno, a opékejte 3 minuty. Vsypte kostku rozdrobeného droždí a za stálého míchání opékejte, až začne červenat a příjemně vonět. Zalijte litrem zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte, až budou vločky měkké. Těsně před dokončením vlijte tenkým pramínkem rozkvedlané vejce. Zdobte petrželkou a pepřem.
Přidat komentář