Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Drožďová polévka s ovesnými vločkami

Dobrá a zdravá

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Česká

Ingredience

    • 2 lžíce ovesných vloček
    • 2 lžíce másla
    • 1 cibuli, nadrobno
    • 1 kostka droždí
    • litr zeleninového vývaru
    • pepř a sůl
    • 1 vejce
    • petrželová nať, na ozdobu

Příprava jídla

1 Do hrnce vsypte 2 lžíce ovesných vloček a za stálého míchání je 2 minuty pražte. Přidejte 2 lžíce másla, 1 cibuli, nadrobno, a opékejte 3 minuty. Vsypte kostku rozdrobeného droždí a za stálého míchání opékejte, až začne červenat a příjemně vonět. Zalijte litrem zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte, až budou vločky měkké. Těsně před dokončením vlijte tenkým pramínkem rozkvedlané vejce. Zdobte petrželkou a pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramboračka

Rychlá čočkovka

Brynzová polévka

Fazolová polévka s avokádem

Zuppa pavese

Rychlý boršč

Provensálská polévka

Ledová okurková polévka

Zeleninová polévka s játrovou zavářkou

Dýňová polévka s jablky

Polévka s taveným sýrem

Bylinková jarní polévka

Avgolemono

Cibulačka s pancettou

Krémová ředkvičková polévka

Fazolová polévka s těstovinami

Nudlová polévka s krevetami

Balkánská polévka se zeleninou

Arabská polévka s cizrnou a špenátem

Polévka s batáty a kozím sýrem

Multifunkční ovesné vločky – co všechno si z nich můžete připravit?

Přidat komentář