
Bylinková jarní polévka
Plná zdraví a energie
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 3 hrsti jarních bylinek (baby špenát, mladé kopřivy, jarní cibulka, jahodové a fialkové listí, řepík)
- 1–2 lžíce másla
- 500 ml vývaru
- 500 ml smetany na vaření
- 2 žloutky
- sůl a pepř
- sekaná petrželka a pažitka
Příprava jídla
1 Opláchněte 3 hrsti jarních bylinek (baby špenát, mladé kopřivy, jarní cibulka, jahodové a fialkové listí, řepík), nasekejte nadrobno a 2 minuty opékejte na 1–2 lžících másla. Zalijte 500 ml vývaru, 5 minut povařte a ztlumte. V 500 ml smetany na vaření rozkvedlejte 2 žloutky a za stálého míchání vlijte do polévky a prohřejte. Osolte, opepřete a nakonec vmíchejte sekanou petrželku a pažitku.
Přidat komentář