
Nudlová polévka s krevetami
Aromatická asijská nudlovka. Na talíři ji skvěle dochutí pár kapek čerstvé limetové šťávy a nasekaný koriandr.
Vydání: 2009/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce červené kari pasty
- 1 l drůbežího vývaru
- 270 ml kokosového mléka
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 140 g instantních asijských nudlí
- 600 g loupaných krevet
- 150 g lusků cukrového hrášku
- lístky koriandru, na ozdobu
Příprava jídla
1 Na lžíci slunečnicového oleje asi minutu zahřívejte 2 lžíce červené kari pasty. Vlijte 1 l drůbežího vývaru a 270 ml kokosového mléka, přidejte 2 lžíce citronové šťávy, lžíci třtinového cukru a lžíci rybí omáčky. Přiveďte k varu, přidejte 140 g instantních asijských nudlí a povařte 2 minuty. Vhoďte 600 g loupaných krevet, 150 g lusků cukrového hrášku a vařte další 2–3 minuty. Zdobte lístky koriandru.
Přidat komentář