Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Margotky

Další chytrý tah, jak zhodnotit sladkou dobrotu z obchodu a přeměnit ji v lahodný novotvar. Rychlé, nevšední – a hlavně výtečné! Jen byste měli mít jistotu, že používáte čerstvá a zdravotně nezávadná vejce, protože žloutek nebude podléhat tepelné úpravě!

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 30 margotek
Doba přípravy: Do 20 minut
Chladnutí: 4 hodiny nebo přes noc
P
Cukroví Česká

Ingredience

    • 5 kokosových tyčinek (použili jsme Margot zn. Orion), celkem 500 g
    • 35 g másla
    • 1 žloutek

    Na potření a zdobení:

    • 2 sáčky hotové čokoládové polevy (mléčná a tmavá poleva, například dr. Oetker nebo Carla)

Příprava jídla

1. Čokoládu nalámejte do nádoby robota a rozmixujte ji. Přidejte žloutek i změklé máslo a vše promíchejte, aby vznikla vláčná hmota. Tu pak přesuňte do plastové krabičky, třeba od zmrzliny,  a rozetřete (obojí jde nejlíp pomocí plastové nebo gumové stěrky). Nechte v nádobce na chladném místě ztuhnout, nejlépe do druhého dne.

2. Ztuhlou hmotu vyklopte (ohebný plast vám to usnadní), nakrájejte ji na drobné kostky nebo obdélníky a ty přelévejte rozpuštěnou polevou. Až zatuhne, můžete ji ještě štětečkem dozdobit jinou barvou hotové polevy. Kdo si netroufá na pracnější bonbonky nebo je v časové tísni, může vláčnou hmotu místo do krabičky hned vkládat do papírových košíčků a po zatuhnutí je jenom přelít polevou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jogurtové hvězdičky

Husarské koláčky

Brusinkové řezy

Smetanové kremrole

Plněné dortíčky

Mandlové košíčky

Domácí ,raffaelo'

Datle v marcipánu

Fudge (máslový karamel)

Anýzové rybky

Pistáciové placičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.40

Přidat komentář