Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Loupaná plec s bramborovou kaší

Jednoduchou hotovku dovede k dokonalosti domácí demi-glace.
Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení: 2 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • rostlinný olej na opékání
    • 300–400 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
    • 2 menší cibule, nakrájené nahrubo
    • 1 kg hovězí loupané plece
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 300 ml červeného vína
    • 500 ml demi-glace (recept na domácí)
    • 50 g másla + 2 lžíce na žampiony
    • 200 g žampionů na dokončení
    • hladkolistá petrželka na posypání

    NA KAŠI
    • 1 kg brambor (varný typ B nebo C)
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 50 g másla

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 °C. Kořenovou zeleninu očistěte, úhledně pokrájejte a čtvrtinu si nechte stranou na oblohu. Na rozehřátém oleji v litinovém kastrolu ze všech stran opečte maso, aby se zatáhlo. Osolte, opepřete a přidejte 3/4 kořenové zeleniny a cibuli, zalijte vínem a demi-glace a přiklopte. Dejte do trouby dusit na 2 hodiny. Měkké maso vyjměte a uchovejte horké. Šťávu přeceďte, zprudka ochlaďte a seberte z ní přebytečný tuk. Zbylou omáčku podle chuti osolte, opepřete a zjemněte 50 g másla.

2 Na oblohu na 2 lžících másla orestujte pokrájené žampiony se zbylou kořenovou zeleninou a posypte petrželkou. Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšťouchejte je s máslem a smetanou a vyšlehejte na sametovou kaši. Podle chuti dosolte. Podávejte s masem, omáčkou a žampiony se zeleninou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Telecí demi-glace

Biftek s pepřovou omáčkou

REKLAMA

Přidat komentář