Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Více než hodinu

Suroviny

mouka pšeničná hladká 500 g
máslo 50 g
lze nahradit sádlem
sůl 12 g
droždí 20 g
mléko 275 ml
Na posypání
kmín
mák celý
sezamová semínka
sůl
dle chuti
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto - v robotu na nižší otáčky 10 minut (cca, když ti bude připadat dost konzistentní stačí i míň). Těsto dáme na vál a rozdělíme ho na 4 stejné díly. Každý díl skulíme do bochánku a necháme na teplém místě (u tebe třeba na parapetu, když bude svítit sluníčko, nebo v troubě na 35°, ale musíš do tý trouby dát hrnek s vodou, aby se ti nevysušilo) kynout 20 minut pod utěrkou nebo lépe pod potravinářskou fólií (těsto se zapaří a bude vláčnější). Housky: Uděláš z jednoho bochánku váleček, rozdělíš na 8 stejných dílů, každý znova vyválíš do válečku a rozdělíš na třetiny, budeš mít 3 pramínky, v prostředku je dáš přes sebe a upleteš směrem k sobě copánek, pak to otočíš a upeleteš to na druhý straně stejně. (Kyne 45 minut už na plechu viz dále) Rohlíky: Bochánek rozválíme na placku (jako na pizzu, tenké cca 2-3mm) rozdělíme na trojúhelníky - jako pizzu - malé rohlíčky 8ks, čím větší tím míň kusu, minimálně 4 a trojúhelnílníček smotáme směrem ke špičce, aby to dostalo krásnej rohlíčkovej efekt. Bulky: z každého bochánku vyválíme váleček a rozdělíme na 8 kousků (na mini pečivo, když chceš normální tak udělej 4) a to pak zkoulíme do kuličky(bochánku). Kynutí: Vytvarované pečivo dáme na plech a necháme 45 minut pod fólií kynout. Dokončení: Pečivo potřeme vodou a můžeme posypat dle libosti. Pečení: pečeme 11 minut na 230°, kdyby byly větší tak trošku dýl. a zase je dobrý na rozhřetí do tý trouby dát hrníček s vodou, aby se pekly ve vlhkém prostředí.
Autor: keny

Obchod Apetit