Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Datle v marcipánu

Také vám zbyly ‚datlefíky‘ ještě od Mikuláše? Nabízíme vám skvělý způsob, jak z nich vykouzlit luxusní nepečené cukroví.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 30 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Cukroví

Ingredience

    • 250 g hotové marcipánové hmoty
    • 30 sušených datlí
    • 4 lžíce zavařeniny
    • 100 g griliáše (hotový výrobek)

Příprava jídla

1. Vypeckujte datle a marcipánovou hmotu propracujte rukama, aby trochu zvláčněla. Griliáš rozdrťte; nejlíp to jde na utěrce pomocí válečku na nudle nebo paličky na maso. Můžete ho taky nalámat do robota a rozmixovat.

2. Každou datli obalte kouskem marcipánové hmoty, potřete zavařeninou (aby se líp natírala, můžete ji v kastrůlku rozehřát s trochou vody) a pak obalte v drceném griliáši. Cukroví nechte trochu zaschnout, aby se k sobě nelepilo, a pak ho v krabicích uložte do chladu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Jogurtové hvězdičky

Husarské koláčky

Brusinkové řezy

Smetanové kremrole

Plněné dortíčky

Mandlové košíčky

Margotky

Domácí ,raffaelo'

Fudge (máslový karamel)

Anýzové rybky

Pistáciové placičky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.41

Přidat komentář