Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vaškův guláš z trouby

Díky přípravě v troubě se v guláši výjimečně zkoncentrují chutě. Na party jeho množství zdvojnásobte.

Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
55 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Maso Česká

Ingredience

    • 3–4 lžíce sádla
    • 1 kg cibule, nakrájené nahrubo + 1 cibule na ozdobení
    • 1/2 lžičky drceného kmínu
    • 1kg hovězí kližky, nakrájené na kostky o hraně 2,5cm
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce mleté sladké papriky
    • špetka drcených chilli papriček
    • 3 bobkové listy
    • 2 lžíce rajského protlaku
    • asi 1,5 l hovězího vývaru
    • chlebová strouhanka na zahuštění

Příprava jídla

1 V pekáči nebo v hrnci vhodném do trouby rozpalte sádlo a na středním plameni na něm za občasného míchání opékejte cibuli spolu s drceným kmínem asi 10 minut dočervena. Pak vypněte a nechte asi 10 minut dojít.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Cibulový základ opět zahřejte, vložte na něj maso a důkladně ho opečte ze všech stran dohněda. Maso během restování pustí vodu, proto ho opékejte tak dlouho, dokud se všechna neodpaří. Osolte, opepřete, poprašte paprikou, chilli a zamíchejte. Přidejte protlak, bobkový list a míchejte ještě minutu.

3 Pak maso podlijte vývarem, pořádně rozmíchejte, přiklopte a vložte do trouby. Pečte asi hodinu a půl. Ke konci, jakmile je maso měkké, odklopte, a pokud je omáčka řídká, zahustěte ji chlebovou strouhankou a vraťte ještě na 10 minut do trouby. Guláš nechte před podáváním aspoň 15 minut stát. Můžete ho podávat ozdobený cibulí.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hančin slaný chlebíček s kari pastou a kuřetem

Sekaná Franty Kšány

Milčin slavnostní dort

Hovězí guláš s červenou řepou

Gulášová polévka

Česká kuchyně – omáčky a knedlíky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
... jaký je důvod zchladnutí cibule před přidáním masa?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, cibule díky tomu ještě více změkne, zjemní a zesládne...
Obrazek uzivatele
Díky za odpověď, zase jsem o něco chytřejší! :)

Přidat komentář