Kuře pečené s kořenovou zeleninou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Kuře pečené s kořenovou zeleninou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

kuře 1 ks
sůl
máslo 150 g
rozmarýn
čerstvý
tymián
čerstvý
brambory 10 ks
mrkev 2 ks
petrželka 2 ks
malé
celer
česnek 2
nový
1. Troubu předehřejeme na 200°C. Kuře omyjeme studenou vodou a dobře osušíme. Kuře nasolíme zvnějšku i zevnitř. 2. Třetinu másla rozpustíme, potřeme jím kuře. Zbylé máslo pokrájíme, část vložíme do kuřete, část do pekáče vedle. 3. Rozmarýn a tymián natrháme, polovinu vložíme do dutiny kuřete, zbytek odložíme na ozdobení. 4. Kuře vložíme do rozehřáté trouby a podlité trochou vody pečeme asi 30 minut. 5. Brambory a kořenovou zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na větší měsíčky, zeleninu na špalíky a nebo větší kousky. 6. Teplotu v troubě snížíme na 170°C, na pekáč přidáme brambory, zeleninu, palice česneku, osolíme, podlijeme vodou a dáme péct na hodinu, zakryjeme poklopem. 7. Během pečení kuře přeléváme výpekem a podléváme vypečenou šťávou. 8. Na poslední půlhodinu kuře a zeleninu odkryjeme, během dopékání zvýšíme mírně teplotu a přeléváme výpekem, aby kuře získalo zlatavou kůrčičku. 9. Upečené kuře necháme deset minut odležet, ozdobíme zbylými bylinkami a naporcujeme. NÁŠ TIP: Kuře podložte několika silnějšími plátky cibule, při pečení se nepřilepí ke dnu pekáče a kuře můžete během pečení otáčet. Zdroj: http://ona.idnes.cz/recepty-na-kure-0gh-/recepty.aspx?c=A130628_161154_…

Obchod Apetit