1. Troubu předehřejeme na 200°C. Kuře omyjeme studenou vodou a dobře osušíme. Kuře nasolíme zvnějšku i zevnitř.
2. Třetinu másla rozpustíme, potřeme jím kuře. Zbylé máslo pokrájíme, část vložíme do kuřete, část do pekáče vedle.
3. Rozmarýn a tymián natrháme, polovinu vložíme do dutiny kuřete, zbytek odložíme na ozdobení.
4. Kuře vložíme do rozehřáté trouby a podlité trochou vody pečeme asi 30 minut.
5. Brambory a kořenovou zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na větší měsíčky, zeleninu na špalíky a nebo větší kousky.
6. Teplotu v troubě snížíme na 170°C, na pekáč přidáme brambory, zeleninu, palice česneku, osolíme, podlijeme vodou a dáme péct na hodinu, zakryjeme poklopem.
7. Během pečení kuře přeléváme výpekem a podléváme vypečenou šťávou.
8. Na poslední půlhodinu kuře a zeleninu odkryjeme, během dopékání zvýšíme mírně teplotu a přeléváme výpekem, aby kuře získalo zlatavou kůrčičku.
9. Upečené kuře necháme deset minut odležet, ozdobíme zbylými bylinkami a naporcujeme.
NÁŠ TIP: Kuře podložte několika silnějšími plátky cibule, při pečení se nepřilepí ke dnu pekáče a kuře můžete během pečení otáčet.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/recepty-na-kure-0gh-/recepty.aspx?c=A130628_161154_…
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 639.5 kcal
- Bílkoviny 15.5 g
- Sacharidy 68 g
- Tuky 32 g