Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Kuře pečené s kořenovou zeleninou
Kuře pečené s kořenovou zeleninou


> 60 min
0,0 (0x)

1. Troubu předehřejeme na 200°C. Kuře omyjeme studenou vodou a dobře osušíme. Kuře nasolíme zvnějšku i zevnitř. 2. Třetinu másla rozpustíme, potřeme jím kuře. Zbylé máslo pokrájíme, část vložíme do kuřete, část do pekáče vedle. 3. Rozmarýn a tymián natrháme, polovinu vložíme do dutiny kuřete, zbytek odložíme na ozdobení. 4. Kuře vložíme do rozehřáté trouby a podlité trochou vody pečeme asi 30 minut. 5. Brambory a kořenovou zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na větší měsíčky, zeleninu na špalíky a nebo větší kousky. 6. Teplotu v troubě snížíme na 170°C, na pekáč přidáme brambory, zeleninu, palice česneku, osolíme, podlijeme vodou a dáme péct na hodinu, zakryjeme poklopem. 7. Během pečení kuře přeléváme výpekem a podléváme vypečenou šťávou. 8. Na poslední půlhodinu kuře a zeleninu odkryjeme, během dopékání zvýšíme mírně teplotu a přeléváme výpekem, aby kuře získalo zlatavou kůrčičku. 9. Upečené kuře necháme deset minut odležet, ozdobíme zbylými bylinkami a naporcujeme. NÁŠ TIP: Kuře podložte několika silnějšími plátky cibule, při pečení se nepřilepí ke dnu pekáče a kuře můžete během pečení otáčet. Zdroj: http://ona.idnes.cz/recepty-na-kure-0gh-/recepty.aspx?c=A130628_161154_…


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 639.5 kcal
  • Bílkoviny 15.5 g
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 32 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt