Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nápoj z máku podle Alemari

Mák je vysoce zásaditý a obsahuje spoustu vápníku – proto je jeho vhodným zdrojem nejen v těhotenství. Hodí se i pro bezlepkovou dietu. Obavy z jedovatého opia nejsou namístě, to je sice obsaženo v celé makové rostlině, ovšem semena jsou výjimkou.
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 10 minut
Odležení: 2-3 hodiny
P
Nápoj

Ingredience

    • 100 g jemně mletého máku
    • 800 ml vody

Příprava jídla

1 Mák dejte do džbánu nebo velké sklenice, zalijte vodou a nechte 2–3 hodiny stát při pokojové teplotě. V této podobě bude mít nápoj jen našedlou barvu a mák bude sedat ke dnu. Občas zamíchejte, aby se mák rozptýlil.

2 Pak přelijte obsah nádoby i s mákem do mixéru a nápoj mixujte při nejvyšších otáčkách 2–3 minuty. Makový nápoj se bohatě napění a zesvětlí. Namixované makové mléko přeceďte přes jemné sítko. Neslaďte, nápoj by ztratil charakter zásaditého. Makové mléko vypijte co nejdříve po přípravě a dlouho jej neskladujte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boloňské těstoviny se semínky fenyklu

Zázvorová limonáda

Ovocné lasí

Ovocná bublanina

Kapr pečený s koprovou zálivkou

Pomazánka z ricotty a brynzy

Přidat komentář