Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr pečený s koprovou zálivkou

Z místních surovin
Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 3
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 40 minut
P
Česká

Ingredience

    • 3 porce kapra (filety nebo podkovy)
    • 10 vrchovatých lžiček hustého bílého jogurtu
    • 1 vrchovatá lžíce nasekaného kopru
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • česnekové brambory a červená řepa vařená v páře k podávání (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 190 °C. Porce kapra omyjte, osušte, nasolte a položte do zapékací mísy.

2 Smíchejte jogurt s koprem, solí, pepřem, česnekem a dijonskou hořčicí. Zálivku nalijte na kapra, pekáček zakryjte alobalem a dejte péct do vyhřáté trouby na cca 35 minut. Pak sejměte alobal a ještě 5 minut dopečte.

NĚCO NAVÍC
Na česnekové brambory povařte plátky brambor nad parou, pak je dejte na plech, potřete prolisovaným stroužkem česneku smíchaným s olivovým olejem, osolte a upečte v troubě při 180 °C. Doplňte červenou řepou vařenou v páře a nakrájenou na tenké plátky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boloňské těstoviny se semínky fenyklu

Zázvorová limonáda

Nápoj z máku podle Alemari

Ovocné lasí

Pomazánka z ricotty a brynzy

Ovocná bublanina

Jak kapřík na český stůl připlul

Přidat komentář