Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovocná bublanina

Nejvláčnější buchta se zdravou špaldovou moukou!

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
148 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 10 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Česká

Ingredience

    • 200 ml hladké mouky (150 ml špaldové a 50 ml bílé pšeničné)
    • 2 rovné lžičky kypřicího prášku do pečiva
    • 1 zarovnaná lžička jedlé sody
    • 70 g přírodního cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 125 ml hustého bílého jogurtu nebo 100 ml kysané smetany s nízkým obsahem tuku smíchané s 25 ml kefíru
    • 20 g rozpuštěného másla
    • 30 g řepkového oleje
    • 2 vejce
    • 350 g ovoce (podle sezony a chuti)
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte olej, máslo, jogurt a všechny cukry. Do jiné misky prosejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a jedlou sodou.

2 Do tekuté směsi metlou zašlehejte jedno vejce po druhém; druhé rozklepněte až ve chvíli, kdy je předchozí úplně zapracované. Pak přisypte polovinu mouky a dobře promíchejte. Poté vsypte zbývající mouku a opět promíchejte.

3 Pekáč vyložte pečicím papírem, vylijte na něj těsto a na povrch poskládejte ovoce. Pečte 25–30 minut dozlatova a aby zapíchnutá dřevěná špejle vyšla čistá.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boloňské těstoviny se semínky fenyklu

Zázvorová limonáda

Nápoj z máku podle Alemari

Ovocné lasí

Kapr pečený s koprovou zálivkou

Pomazánka z ricotty a brynzy

Litá bublanina se švestkami

Přidat komentář