Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Topinková bomba

Elegantní způsob, jak se (téměř bez práce) můžete zbavit přebytků cuket. Až pak tuhle směs promícháte se sýrem a uzeninou a rozpečete na toustu, příští rok vám cukety nebudou stačit.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
295 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 4 skleničky po 200 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Zavařenina

Ingredience

    • 125 ml olivového oleje
    • 4 velké cibule, překrojené napůl a pak na plátky
    • 6–8 stroužků česneku, oloupaných a nakrájených na plátky
    • 1,5 kg cukety, nastrouhané nahrubo
    • 3 lžičky soli
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce červeného vinného octa
    • 400 g hustého rajčatového protlaku (např. Heinz Tomato Paste)
    • 5 lžic worcesterské omáčky
    • 1–2 lžíce kaparů (nemusí být)
    • 1/2 lžičky drceného chilli (cca 2 malé sušené chilli papričky)

Příprava jídla

1 Na oleji zpěňte cibuli a česnek. Přidejte cuketu, osolte a míchejte další 3 minuty. Přidejte ostatní přísady a dejte do trouby předehřáté na 200 °C na zhruba 40 minut. Občas zamíchejte. Plňte do horkých sklenic a zavíčkujte.

S ČÍM SI TO DÁT
Podávejte na toustu nebo topince se sýrem (třeba čedarem) a chorizem či čabajkou nebo zamíchejte do těstovin.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavá kyselá zelenina

Džem z mrazáku

Chilli džem

Mostarda di Cremona – ovocná hořčice

Hruškový med

44 nej receptů s cuketami

Nakládejte, zavařujte!

Jídla za pár korun

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vzdy sa tesim na kazdorocnu nadurodu cukiet aj kvoli tomuto receptu! Nazov hovori naozaj za seba,je to topinkova bomba! Mnam!
Obrazek uzivatele
Naprosto senzační a chutný recept. S radostí ho brzy zopakuji a pokusím se ho vylepšit o hlívu ústřičnou ap.
Obrazek uzivatele
Dobrý den, mohu se zeptat jak dlouho to vydrží v těch sklenicích když se to nezavařuje.Děkuji
Obrazek uzivatele
Dobrý den, paní Gronská,
pokud byste chtěla sklenice s cuketovou bombou skladovat dlouhodobě, určitě doporučujeme je zavařit. Když je naplníte zahorka do vyvařených sklenic, mohou vydržet velmi dlouho, ale bohužel také nemusí. Takže nezavařené bychom je neotevřené uchovávali v lednici maximálně cca 14 dnů. Po otevření slouží k okamžité spotřebě.
Krásný den, redakce Apetitu
Obrazek uzivatele
Dobrý den,hodlám letos tento tecept vyzkoušet ale zajímá mě jak dlouho to v těch sklenicích vydrži když se to nezavařuje.Díky

Přidat komentář