
Vánoční punč
Nápoj, po kterém roztají i ledové královny. Sušené ovoce vybírejte podle vlastní chuti – výborné jsou třeba i švestky nebo hrušky.
Vydání: 2005/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- 100 g rozinek
- 50 g sušených brusinek
- 30 ml rumu nebo griotky
- ½ litru silného černého čaje
- 1 litr červeného vína
- 1 citron nakrájený na plátky
- 4 svitky skořice
- cukr podle chuti
Příprava jídla
1. Sušené ovoce nasypte do misky, zalijte je rumem nebo griotkou a nechte namáčet nejméně dvě hodiny (klidně i několik dní).
2. Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte.
2. Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 15:17