Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené portobello

Kloboukům portobello (steakovým krémovým žampionům) nejvíc sluší úprava na grilu nebo pod ním.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka Italská

Ingredience

    • 8 hlaviček portobello
    • 150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
    • 3–4 plátky bílého toustového chleba (nebo 50 g čerstvé strouhanky)
    • 200 g čerstvé bílé grilovací klobásy
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • 1/2–1 rozdrcená chilli paprička
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • sůl a pepř na dochucení
    • olivový olej

Příprava jídla

1 Portobello očistěte, z hladké strany lehce nařízněte do kříže a z obou stran posolte.

2 Toustový chléb rozmixujte v robotu s prolisovaným česnekem, petrželkou a chilli papričkou. Klobásky vymačkejte ze střívka do mísy, přisypte k nim bylinkovou strouhanku, čedar a vše dobře promíchejte.

3 Rozehřejte troubu na 200 °C. Olej rozpalte na pánvi a portobello na něm zprudka opečte, zhruba minutu na každé straně. Přendejte na plech žebrováním nahoru a do kloboučků rozdělte směs. Dejte zapéct na 10–15 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbový krém

Vepřové medailonky s liškovou omáčkou

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Slaný koláč s hříbky

Salát s enoki, špenátem, čočkou a s čekankou

Portobello, smetanová omáčka a nočky

REKLAMA

Přidat komentář