Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová pěna s mátou

Pěna z našlehaného mascarpone se smetanou a z kvalitní tmavé čokolády je vysoce návyková záležitost. A to nemluvíme o mátové drti s borůvkami…

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
P
Pohár Italská

Ingredience

    • 80 g kvalitní tmavé čokolády (ideálně se 70 % kakaové hmoty)
    • 100 ml smetany ke šlehání
    • 100 g mascarpone
    • 1 lžíce moučkového cukru
    • hrst borůvek na ozdobu

    NA MÁTOVOU DRŤ

    • šťáva z poloviny citronu
    • 2 hrsti mátových lístků
    • 3 lžíce krystalového cukru

Příprava jídla

1 Čokoládu rozpusťte nad vodní lázní anebo v mikrovlnné troubě a nechte ji zchladnout. Ušlehejte smetanu. V misce utřete mascarpone s cukrem. Vzniklý krém lehce spojte s rozpuštěnou čokoládou a ušlehanou smetanou.

2 Na mátovou drť rozdrťte v hmoždíři nebo v misce mátové lístky s cukrem a citronovou šťávou, abyste z nich dostali maximum vůně i chuti.

3 Pěnu dejte do 4 menších šálků nebo pohárků a vložte do lednice vychladit. Před podáváním ji ozdobte borůvkami a připravenou mátovou drtí.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Malinový tvarohový dort

Terina s bílou čokoládou

Dezert ze zakysané smetany

REKLAMA

Přidat komentář