Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Terina s bílou čokoládou

Exkluzivně vyhlížející dezert vykouzlíte během pár minut. Suroviny na něj nakoupíte i ve večerce nebo natrháte na zahradě.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P

Ingredience

    • 6 plátků želatiny
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • rostlinný olej na potření fólie
    • 400 g čerstvého smetanového sýra (lučina, philadelphia…)
    • 2 lžíce moučkového cukru (nemusí být)
    • 300 g bílé čokolády, rozpuštěné
    • 170 g malin
    • 5 lžic malinového džemu
    • 85 g vašich oblíbených sušenek
    • 200 g drobných jahod
    • hrst borůvek na ozdobení

Příprava jídla

1 Želatinu nechte nabobtnat v troše studené vody a pak vymačkejte. Smetanu zahřejte a nechte v ní želatinu rozpustit. Chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií a tu potřete olejem.

2 Elektrickými metlami prošlehejte sýr se smetanou (a případně s cukrem) a spojte ho s rozpuštěnou čokoládou.

3 Promíchejte 50 g malin a 2 lžíce džemu. Polovinu čokoládové směsi naneste na dno formy, potřete malinami s džemem a naneste zbytek krému. Navrch přitlačte sušenky, přikryjte fólií a nechte aspoň 6 hodin vychladit.

4 Dejte si stranou 6 jahod, zbytek rozpulte a zahřejte v rendlíku se zbývajícím džemem. Promixujte a pak propasírujte.

5 Před podáváním rozevřete fólii. Na chlebíčkovou formu položte podlouhlý talíř, obraťte vzhůru nohama, vyklopte dezert a opatrně stáhněte fólii i ze zbylých částí dezertu. Ozdobte zbylým ovocem a přelijte trochou omáčky. Zbývající omáčku podávejte zvlášť v misce nebo v konvičce.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Malinový tvarohový dort

Čokoládová pěna s mátou

Dezert ze zakysané smetany

REKLAMA

Přidat komentář