Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí empanadas

Z této dávky vám sice asi třetina náplně zbude, ale doporučujeme množství nesnižovat. Přebytek totiž můžete druhý den zapéct s bramborovou kaší, a vychutnat si tak další argentinskou specialitu.

Vydání: 2012/8
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: na cca 16 taštiček
Doba přípravy: Více než hodinu
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka Latinskoamerická

Ingredience

    • 1 kg zadního hovězího 
    • 3 červené papriky, zbavené semeníku
    • 5 středních cibulí nebo 3 velké
    • 4 velké stroužky česneku, oloupané
    • 50 ml olivového oleje
    • 50 ml slunečnicového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • špetka mletého kmínu
    • 5 vajec, vařených natvrdo + 1 na potření
    • 100 g zelených oliv, bez pecek
    • 2 balení křehkého těsta Wewalka
    • hladká mouka na vál

Příprava jídla

Připravte náplň (třeba i den předem)


1 Maso nakrájejte nejdřív na proužky a pak na stejně velké kostičky (3–5 mm). Cibuli i papriky nakrájejte nadrobno, česnek najemno nasekejte.

2 Na oleji osmahněte dosklovita cibuli, pak opečte česnek a papriky a potom orestujte maso. Ochuťte solí, pepřem a kmínem a duste pod poklicí doměkka.

3 Masovou směs nechte vychladnout a pak do ní vmíchejte nadrobno nakrájená vejce a nakrájené olivy. Podle chuti ještě osolte a opepřete.

Naplňte empanadas a uzavřete je

Ozdobný okraj taštiček nejen dobře vypadá, ale v Argentině podle něj poznají, jakou směsí jsou empanadas plněné.

1 Poprašte vál moukou a plát křehkého těsta ještě trochu rozválejte. Vypichujte z něj kolečka o průměru asi 10 cm.

2 Rozválejte i druhou placku, pak všechny zbytky těsta spojte a také vyválejte. Celkem byste měli získat asi 16 vykrájených koleček.

3 Kolečko těsta si položte do dlaně a do středu naneste cca lžíci náplně. Okraje nechte čisté a volné, ale náplní nešetřete.

4 Okraje těsta ohněte k sobě a vytvořte půlměsíc s náplní ve středu. Stiskem prstů je spojte a ztenčete. U kvalitního těsta je nemusíte ani ničím potírat.

5 Spojený okraj pak ohýbejte nahoru a pomocí prstů tvarujte varhánky (sklady), jako když nabíráte látku na sukni. Prstem každý sklad přitiskněte.

Poslední úpravy

Předehřejte troubu na 180 °C a rozpalte v ní plech na pečení. Empanadas pak pokládejte na rozpálený plech vyložený pečicím papírem, potřete rozšlehaným žloutkem s kapkou vody nebo celým rozšlehaným vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova. Jezte teplé i studené a podávejte s argentinským červeným vínem (skvělé s Newen Malbec, Fin del Mundo, Patagonie).

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Argentinské pesto

REKLAMA

Přidat komentář