Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Závitky z vánoční nádivky

Chytrý recept, který má hned dvojí využití – jako nádivka do sváteční krůty a jako základ ,párečků‘ ve slanině, které si všichni zamilují. Směs jablek, celeru a vlašských ořechů chutná bezvadně!
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 30 minut
P

Ingredience

    • 200 g bílého chleba (asi 5 silných krajíců s kůrkou)
    • 1 velkou rozčtvrcenou cibuli
    • 2 stroužky česneku
    • velkou hrst petržele
    • 450 g čerstvých klobás, bez střívka (například cipolata, k dostání v chladicích boxech supermarketů)
    • 2 jablka, oloupaná a jemně pokrájená
    • 3 řapíky celeru, drobně nakrájené
    • 100 g nasekaných vlašských ořechů
    • 1 lžičku kari koření
    • 1 velké vejce
    • nastrouhanou kůru z jednoho citronu, šťávu z poloviny citronu
    • 20 plátků prorostlé slaniny
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Chleba rozmixujte a nasypte do velké mísy. Do mixéru teď naházejte cibuli, česnek a petržel a rozmixujte najemno. Směs přidejte spolu se všemi přísadami kromě slaniny do mísy ke strouhance. Osolte, opepřete a poté prohněťte, dokud se všechno nespojí.

2.
Třetinu nádivky si schovejte na krůtu a zbytek rozdělte na asi dvacet válečků o síle prstu. Každý pak zabalte do slaniny. ,Párečky‘ vložte do mělké zapékací misky a upečte (viz bod 9 v receptu na krůtu).
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krůta s citrusy a tymiánem

Omáčka z brusinek a červeného vína

Krémová chlebová omáčka s cibulí

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.54
Obrazek uzivatele
Vážená paní Aleno, zaujal mě Váš recept na vánoční nádivku.Po drobných úpravách(místo chleba - jedlé kaštany a trochu pozměnil dávky ingrediencí) jsem použíl Vaší nádivku do krůtích prsou v jedné Athénské vyhlášené restauraci při vánočním menu.Dovolte mi tímto složit Vám poklonu.Úspěch byl ohromující.Děkuji za inspiraci. Martin Caha executive chef hotelu Větrov a restaurantu Dimarhia Dekatria Elliniko,Athens,Greece.

Přidat komentář