Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Dýňová krémová polévka

Popis receptu: 
Výborná nevšední polévka
Autor: Markéta Kašpárková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 5
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    500 gramů dýně - hokaido nebo máslové 100 gramů másla 250 gramů Ricotty cca 2litry vývaru - zeleninový nebo drůbeží olivový olej sůl pepř na ozdobu: snítka tymiánu hřiby pancetta

Příprava jídla

Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na větší kousky, které vložíme do pekáče a poklademe plátky másla. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C cca na 20 minut. Upečenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vývarem, aby se pěkně nasákla. Poté rozmixujeme. Do takto vzniklého krému přes síto propasírujeme Ricottu. Podle toho, jak chceme mít krém hustý můžeme přilévat vývar. Krém dochutíme solí a pepřem. Na rozpálenou pánev vložíme pár plátků Pancetty a opečeme. Poté do pánve přilijeme pár kapek olivového oleje, vložíme snítku tymiánu a na plátky nakrájené hřiby (můžeme nahradit žampiony) a opékáme. Opečené houby a Pancettu dáme na krém a zakápneme pár kapkami olivového oleje.
REKLAMA

Přidat komentář