Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

dýně 500 g
Hokaido nebo máslová
máslo 100 g
sýr ricotta 250 g
vývar 2 l
zeleninový, drůbeží
olivový olej
sůl
pepř
tymián
na ozdobu
houby
na ozdobu
pancetta
na ozdobu
Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na větší kousky, které vložíme do pekáče a poklademe plátky másla. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C cca na 20 minut. Upečenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vývarem, aby se pěkně nasákla. Poté rozmixujeme. Do takto vzniklého krému přes síto propasírujeme Ricottu. Podle toho, jak chceme mít krém hustý můžeme přilévat vývar. Krém dochutíme solí a pepřem. Na rozpálenou pánev vložíme pár plátků Pancetty a opečeme. Poté do pánve přilijeme pár kapek olivového oleje, vložíme snítku tymiánu a na plátky nakrájené hřiby (můžeme nahradit žampiony) a opékáme. Opečené houby a Pancettu dáme na krém a zakápneme pár kapkami olivového oleje.

Obchod Apetit