Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1953 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 153 g
Tuky 116 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

dýně 500 g
Hokaido nebo máslová
máslo 100 g
ricotta 250 g
vývar 2 l
zeleninový, drůbeží
olivový olej
sůl
pepř
tymián
na ozdobu
na ozdobu
na ozdobu

Postup

1

Dýni oloupeme, vydlabeme dužinu a nakrájíme na větší kousky, které vložíme do pekáče a poklademe plátky másla.

2

Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C cca na 20 minut.

3

Upečenou dýni dáme do hrnce a zalijeme vývarem, aby se pěkně nasákla. Poté rozmixujeme.

4

Do takto vzniklého krému přes síto propasírujeme Ricottu. Podle toho, jak chceme mít krém hustý můžeme přilévat vývar.

5

Krém dochutíme solí a pepřem.

6

Na rozpálenou pánev vložíme pár plátků Pancetty a opečeme.

7

Poté do pánve přilijeme pár kapek olivového oleje, vložíme snítku tymiánu a na plátky nakrájené hřiby (můžeme nahradit žampiony) a opékáme. Opečené houby a Pancettu dáme na krém a zakápneme pár kapkami olivového oleje.

Foto ilustrační, zdroj: Pexels.com

 

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč