Suroviny
chobotnice
2
ks
celé, nebo olihně
krevety
10
ks
celé, střední velikosti
limeta
1
ks
lze nahradit citronem
ústřicová omáčka
sezamový olej
smetana na vaření
1
kelímek
12%
smetana ke šlehání
1
kelímek
31%
bazalka
8
čerstvá
špagety
400
g
nebo jiné těstoviny
1) chobotnice vykuchejte, důkladně omyjte a nakrájejte na menší kousky. Krevety oloupejte a důkladně omyjte.
2) v hrnci si dejte vařit těstoviny. K receptu doporučuji tenké špagety (3 min.)
3) ve velké pánvi wok si rozehřejte menší množství sezamového oleje a až bude rozehřátý na vysokou teplotu, vhoďte na pánev nakrájenou chobotnici. po cca 2-3 minutách přidejte ústřičnou omáčku a neustále promíchávejte, přitom přidejte i oloupané krevety. Za stálého míchání restujeme další 3 minuty. Poté vymačkáme do pánve i limetku a přidáme několik lístků bazalky.
4) po odstavení těstovin je přidáme do pánve a cca 1-2 minuty restujeme a promícháváme s mořskými plody, poté přidáme obě smetany a důkladně promícháme.
5) ihned podáváme a ozdobíme bazalkou...