Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Noky z ricotty se šalvějovým máslem

Šalvějové máslo je přímo geniální záležitost!

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2M
Vaření 0:02
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 250 g ricotty
    • 1 žloutek
    • sůl
    • 30 g strouhaného parmazánu
    • 1/2 hrnku hladké mouky

    NA MÁSLO

    • 2 lžíce másla
    • 1 lžička listů čerstvé šalvěje (lze použít i sušenou)

Příprava jídla

1 Do velkého hrnce dejte vařit osolenou vodu. Z ricotty, žloutku, soli, parmazánu a hladké mouky vytvořte lehce lepkavé tužší těsto a pomoučenýma rukama z něj vytvarujte válečky. Ty pak rozkrájejte na proužky o tloušťce 1 cm a zmáčkněte je vidličkou, aby hezky vypadaly. Noky vhoďte do vroucí vody a povařte 1–2 minuty.

2 Na pánvi rozehřejte máslo společně se šalvějí, chvíli opékejte, pak osolte. Máslem před podáváním noky přelijte.

NĚCO NAVÍC
Noky můžete jíst jen tak samotné nebo si je naložte na talíř společně s pečeným kuřetem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bazalkové noky s rajčatovou omáčkou

Bramborové noky s gorgonzolou

Kuře na paprice s máslovými noky

Tvarohové noky s borůvkovým přelivem

REKLAMA

Přidat komentář