Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkev s máslovou glazurou

Po takhle krásně upravených mrkvičkách se jenom zapráší. Proto jich klidně připravte o něco víc. Jejich kouzlo tkví i v netradičním tvaru – zapomeňte na stará nudná kolečka!
Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Zelenina

Ingredience

    • 900 g středně velkých mrkví, oloupaných nebo oškrábaných
    • 100 g másla
    • 2 lžíce moučkového cukru
    • 2 lžíce čerstvě nasekaného kopru (nebo estragonu)
    • šťávu z poloviny citronu

Příprava jídla

1. Položte mrkev na prkénko užším koncem doprava (jste-li praváci) a tak čtyři centimetry od špičky řízněte ve 45stupňovém úhlu. Pak mrkev otočte asi o čtvrt otáčky směrem k sobě a krájejte ve stejném úhlu. Takhle pokračujte až do konce.

2. Do hluboké pánve nalijte 300 ml vody a do ní vložte mrkev, máslo a cukr. Mrkev by měla být v jedné vrstvě. Nádobu pak přikryjte, zvyšte plamen a přiveďte vše k varu. Pak pokličku sejměte a vařte mrkev přibližně deset minut, dokud se asi dvě třetiny tekutiny neodpaří (glazura bude nejdřív měkce bublat, ale brzy začne být zvuk ostřejší). V tu chvíli hrnec odstavte, přidejte kopr i citronovou šťávu a pěkně mrkev obalte v glazuře. Měla by se blýskat jako lakovky! Podávejte ihned.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nemá se tam přidat sůl? Já bych ji tam určitě dala.
Obrazek uzivatele
Táňo, nechybí. Mrkev je takto naprosto vynikající a nebpotřebuje žádná další vylepšení.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.58
Obrazek uzivatele
Opravdu parádní obměna tradiční dušené mrkve, super zpestření. Sůl opravdu potřeba není.

Přidat komentář