Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá trouba. Ideální způsob podávání jednoporcovek.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Pečení 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 1 malá bulva fenyklu, nakrájená na tenké dílky, lístky uschované
    • 4 filety z lososa bez kůže (à 125 g)
    • 2 lžičky najemno nastrouhané kůry z biocitronu
    • 1,5 lžičky čerstvě drceného černého pepře
    • 1/2 lžičky vločkové mořské soli
    • 1/2 lžičky fenyklových semínek
    • 8 menších brambor, nejlépe červených, nakrájených na tenké plátky
    • 4 lžíce bazalkového pesta (viz Něco navíc, nechcete-li kupované)
    • listový salát (nejlépe směs) a klínky citronu, k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Asi 2 lžíce fenyklových lístků nakrájejte najemno. Rybu osušte papírovou utěrkou. Na talíři smíchejte citronovou kůru, pepř, mořskou sůl, fenyklová semínka a lístky. Ve směsi ze všech stran obalte lososa.

2 Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly, na ně naskládejte fenykl a položte rybu. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Balíčky postavte na plech a pečte asi 15 minut, aby byla ryba propečená.

3 Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah pokapejte pestem. Podávejte s míchaným listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Tyčovým mixérem rozmixujte: 50 g čerstvých bazalkových lístků, 50 ml panenského olivového oleje, 6 lžic strouhaného parmazánu, 2 lžíce strouhaného pecorina (nebo parmazánu), stroužek česneku, 1 lžíci piniových oříšků a špetku soli. Pak postupně přilévejte ještě 50 ml olivového oleje, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Zbytek můžete po dávkách zamrazit.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zeleninové balíčky

Kořeněné kuře s fazolkami

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Jak na to: balení papiloty

Jak na to: balení papiloty

REKLAMA

Přidat komentář