Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Vůně Asie

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Maso Asijská

Ingredience

    • 200 g rýže (jakékoli kromě jasmínové a kulatozrnné), předem uvařené
    • 600 g vepřové panenky, nakrájené na silnější plátky
    • 8 hvězdiček badyánu
    • 4 svitky skořice
    • 200 g čerstvých hub šiitake
    • 2 lžíce nastrouhané kůry z biopomeranče
    • 100 ml ústřicové omáčky
    • 2 lžíce omáčky hoisin či sójové omáčky
    • 120 ml rýžového vína
    • čerstvé lístky bazalky (nejlépe thajské) k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 20 x 30 cm. Rozdělte na ně uvařenou rýži, maso, badyán, skořici, houby a pomerančovou kůru. V misce smíchejte ústřicovou omáčku, omáčku hoisin a rýžové víno. Směsí pokapejte obsah balíčků, poskládejte je a uzavřete (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady).

2 Pečte 20–25 minut, aby bylo maso propečené. Balíčky opatrně otevřete, přidejte bazalku a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Rýži a maso můžete zabalit v několika porcích naráz. Pak je lepší utvořit balíček přímo v pekáčku či na plechu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Zeleninové balíčky

Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Kořeněné kuře s fazolkami

Jak na to: balení papiloty

Jak na to: balení papiloty

REKLAMA

Přidat komentář