Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lasagne s batáty a ricottou v obálce

Pestré barvy, skvělá chuť

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 25 g najemno nastrouhaného parmazánu
    • 150 g mozzarelly, nastrouhané
    • 500 g ricotty
    • 4 čerstvé lasagnové pláty o rozměrech cca 24 x 16 cm nebo odpovídající množství menších
    • 1 batát, nakrájený na tenké plátky
    • 400g konzerva krájených rajčat

    NA ZÁLIVKU

    • 60 ml olivového oleje
    • 2 hrsti bazalkových lístků, nadrobno nakrájených
    • 1 lžíce nastrouhané kůry z biocitronu + další k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Suroviny na zálivku důkladně promíchejte v misce a odložte.

2 V míse smíchejte parmazán, dvě třetiny mozzarelly a ricottu.

3 Z pečicího papíru si připravte 4 kusy o rozměrech cca 25 x 35 cm. Dva z nich položte na plech, vyskládejte na ně doprostřed vždy: těstovinový plát, na něj naneste čtvrtinu sýrové směsi, čtvrtinu batátů a čtvrtinu krájených rajčat. Vrstvy zopakujte a povrch posypte zbývající mozzarellou.

4 Zakryjte druhými dvěma kusy pečicího papíru a poskládejte okraje tak, aby vznikly ploché obálky (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Pečte 40–45 minut, aby se vše propeklo. Balíčky opatrně otevřete. Lasagne pokropte zálivkou a posypte citronovou kůrou. Podávejte.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Zeleninové balíčky

Vepřové maso po asijsku s houbami šiitake

Kořeněné kuře s fazolkami

Jak na to: balení papiloty

Jak na to: balení papiloty

Zapékané těstoviny

REKLAMA

Přidat komentář