Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kváskové knedlíky

Kváskové knedlíky nejsou moc nadýchané, ale v redakci i mimo ni si získaly mnoho příznivců. Skvělé jsou opečené s vejci.

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: na 2-3 šišky
Doba přípravy: Do hodiny
+ kynutí: 4-5 hodin
PT25M
Vaření 0:25
Česká

Ingredience

    • 120 g žitného kvasu (recept)
    • 600 g hrubé mouky
    • cca 200 ml vody (neperlivá magnesia)
    • 1 velké nebo 2 malá vejce
    • 125 ml mléka nebo vody + sůl
    • 1,5 housky nakrájené na kostičky

Příprava jídla

1 Do mísy ke kvásku přidejte 200 g hrubé mouky, 200 ml vlažné vody, pořádně zamíchejte a nechte v teple stát asi 1,5 hodiny.

2 Pak přidejte zbývající mouku, sůl, vejce a mléko nebo další vodu a těsto pořádněuhněťte – mělo by být hodně vláčné, a tedy poměrně řídké. Do těsta zabalte kostičky housky. Pak těsto přikryjte utěrkou a nechte asi 2–3 hodiny kynout.

3 Z těsta vytvarujte mokrýma rukama 2–3 šišky, nechte ještě 15-20 minut kynout a vařte je jako klasické houskové knedlíky ve velkém množství vroucí osolené vody – asi 25 minut.

NĚCO NAVÍC

  • Množství vody na vaření knedlíků, a tedy objem hrnců, rozhodně nepodceňujte. Nemáte-li dostatečně velký hrnec, raději vařte knedlíky postupně.
  • Uvařené knedlíky propíchejte špejlí, aby z nich vyšla pára.
  • Netrapte se tím, když vám nepůjdou tvarovat krásné úhledné šišky, těsto je prostě takové.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špaldové houstičky

Pšeničnožitný chléb

Domácí žitný kvásek

REKLAMA

Přidat komentář