Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špaldové houstičky

Tyhle houstičky vám připomenou staré dobré dalamánky. Protože se těsto zadělává den předem, jsou ideální k snídani (vstanete, umotáte housky a můžete si jít ještě skoro na hodinku lehnout nebo číst).

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: na 12 housek
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT20M
Pečení 0:20
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 320 g žitného kvasu (i z chladničky; recept)
    • 220 ml nechlorované vody
    • 300 g špaldové chlebové mouky
    • 2 lžíce žitné celozrnné mouky (jemně mleté)
    • 2 lžičky soli
    • 1,5 lžičky kmínu
    • 1 lžíce oleje
    • vejce, mléko apod. na potření
    • hrubá sůl na posypání

Příprava jídla

1 Do velké mísy odměřte kvásek a na něj ostatní suroviny. Vařečkou vypracujte poměrně pevné těsto, které se samo tvaruje do koule. Mísu pevně zakryjte plastovou fólií a dejte přes noc do ledničky.

2 Ráno či dopoledne těsto propracujte, umotejte housky, naskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte asi hodinu kynout. Zavčasu zahřejte troubu na 200 °C. Pak housky potřete vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, posypte hrubou solí, plech dejte do trouby, teplotu snižte na 180 °C a housky pečte zhruba 20 minut.

3 Upečené housky přesuňte na mřížku a nechte vychladnout.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kváskové knedlíky

Pšeničnožitný chléb

Domácí žitný kvásek

Neodolatelné domácí pečivo

REKLAMA

Přidat komentář