Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí guláš s červenou řepou

Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H
Dušení 2:00
Zelenina Východoevropská

Ingredience

    • 500 g zadní hovězí kýty, nakrájené na větší kostky
    • 4 lžíce řepkového oleje
    • 2 velké bílé cibule, oloupané a nakrájené na větší kusy
    • 2 malé červené řepy, oloupané a nakrájené
    • 1 mrkev, nakrájená na kousky
    • kousek bulvového celeru
    • 4 velké stroužky česneku, každý rozkrojený napůl
    • 400 ml kvalitního červeného vína
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 bobkový list
    • velká hrst kopru (mimo sezonu použijte mražený) + na ozdobu

Příprava jídla

1 V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na něm všechnu zeleninu včetně česneku; stačí asi 2 minuty. Pak vše vyjměte, do pánve přilijte zbytek oleje a prudce na něm opečte maso.

2 K masu vraťte zeleninu a stále opékejte na prudkém plameni. Následně přilijte víno, pak asi 100 ml vody; maso by nemělo být úplně ponořené.

3 Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a hrst nahrubo nasekaného kopru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na mírný a duste pod poklicí zhruba 2 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Podávejte třeba s knedlíkem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kančí guláš podle staročeského receptu

Vaškův guláš z trouby

Bramborový salát s řepou a kyselým sleděm

Čokoládový koláč s řepou

Ćervená řepa 14x jinak

Řepa 14x jinak

Komentáře

Obrazek uzivatele
I když jsem si tak ze začátku nemyslela, jedná se o velice jednoduchý recept a ty chutě jsou prostě nepřekonatelné! stalo se naším oblibeným jídlem a i kolegyně v práci se už přesvědčily a najely na tento skvělý guláš :-)
Obrazek uzivatele
Jéé, tak to máme radost. :)

Přidat komentář