
Hovězí guláš s červenou řepou
Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.
Vydání: 2012/10
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 500 g zadní hovězí kýty, nakrájené na větší kostky
- 4 lžíce řepkového oleje
- 2 velké bílé cibule, oloupané a nakrájené na větší kusy
- 2 malé červené řepy, oloupané a nakrájené
- 1 mrkev, nakrájená na kousky
- kousek bulvového celeru
- 4 velké stroužky česneku, každý rozkrojený napůl
- 400 ml kvalitního červeného vína
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 bobkový list
- velká hrst kopru (mimo sezonu použijte mražený) + na ozdobu
Příprava jídla
1 V hrnci nebo hluboké pánvi rozpalte 2 lžíce oleje a opečte na něm všechnu zeleninu včetně česneku; stačí asi 2 minuty. Pak vše vyjměte, do pánve přilijte zbytek oleje a prudce na něm opečte maso.
2 K masu vraťte zeleninu a stále opékejte na prudkém plameni. Následně přilijte víno, pak asi 100 ml vody; maso by nemělo být úplně ponořené.
3 Osolte, opepřete, přidejte bobkový list a hrst nahrubo nasekaného kopru. Přiveďte k varu, stáhněte plamen na mírný a duste pod poklicí zhruba 2 hodiny tak, aby se maso začalo rozpadat. Podávejte třeba s knedlíkem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Petra Dvořáková
18. Listopad 2015 12:56
Jana Kopřivová
20. Listopad 2015 09:42