Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrnkový mramorovaný makovec

Bílý mák občas bývá k dostání na trzích, v bio kvalitě ho nabízí Sonnentor. Když makovec upečete výhradně z něj, na první pohled nikdo nic nepozná. Při vážení ingrediencí na tento moučník použijte hrnek o objemu 250 ml.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 60 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • 3 hrnky polohrubé mouky
    • 1,5–2 hrnky krupicového cukru
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 1 hrnek oleje (chuťově neutrálního)
    • 1 hrnek podmáslí (zkyslého mléka, kefíru)
    • 1/2–3/4 hrnku mletého modrého máku
    • 3/4–1 hrnek nemletého bílého máku
    • tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy

     

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 180 °C. Formu na bábovku vymažte tukem a vysypte strouhankou.

2 V míse smíchejte mouku, cukr a kypřicí prášek. Přilijte vejce, olej a podmáslí. Pořádně promíchejte.

3 Z těsta oddělte o něco víc než třetinu a smíchejte ji s modrým mákem. Do zbývajícího těsta vmíchejte bílý mák.

4 Do připravené formy nalijte část světlého těsta, pak tmavé těsto a nakonec zbývající světlé těsto. Pečte cca hodinu tak, aby zapíchnutá špejle vyšla čistá.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí slané tyčky

Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly

REKLAMA

Přidat komentář