Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krambl ze sušeného ovoce

Krambl ze sušeného ovoce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krambl ze sušeného ovoce

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3192 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 486 g
Tuky 87 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechte se okouzlit sušeným ovocem s vůní svařeného vína schovaným pod vrstvou křupavé drobenky... Lepší zimní dezert budete hledat jen těžko.

Suroviny

sušené ovoce 350 g
směs: sultánky, velké zlaté rozinky, švestky, jablka, meruňky, fíky, brusinky... – vše propláchnuté horkou vodou.
koření 1 bal
1 mušelínový sáček nebo čajové sítko s kořením do svařáku – skořice, hřebíček a nové koření
dlouhá hoblina kůry z biopomeranče
hustá 40%, lze nahradit vanilkovou zmrzlinou, k podávání
Na drobenku
mouka celozrnná 200 g
lze nahradit mixed spice (prodává Marks & Spencer)
sůl 1 špetka
máslo 100 g
chlazené a na kostky
třtinový cukr 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 190 °C. Mřížku vložte na střed, na ni dejte rozpálit plech.

2

Pokud je to potřeba, nakrájejte sušené ovoce na menší kousky. Dejte je do smaltovaného rendlíku (nebo jiného, jenž nereaguje s kyselými složkami) a přidejte víno, koření, pomerančovou kůru a cukr. Zvolna zahřejte a na malém plameni nechte bublat 10 minut. Nechte vychladnout.

3

Vyjměte pomerančovou kůru a koření (víno se téměř vstřebá). Ovoce vložte do středně velké zapékací nádoby.

4

Na drobenku v kuchyňském robotu rozmixujte mouku, koření, špetku soli a máslo, až se začnou tvořit hrudky (drobenku můžete zpracovat i pomocí prstů). Dejte ji do mísy a vmíchejte cukr. Posypte ovoce, přičemž dejte trochu více směrem ke středu. Vložte do trouby na rozpálený plech a pečte 25 minut dozlatova.

5

Vyjměte, nechte 5 minut odpočinout a pak podávejte se zmrzlinou či smetanou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/11

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč