Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy z kuřecích prsíček

Samozřejmě byste maso mohli opéct jen tak… Špízy ale vypadají mnohem nápaditěji, a navíc je můžete jíst vestoje, bez příborů, a živě při tom debatovat.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 16 špízů
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: 3 hodiny
PT8M
Středomořská

Ingredience

    • 4 kuřecí prsíčka, každé o váze cca 150 g
    • 2 snítky rozmarýnu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
    • 1 svazeček oregana (nebo 1 lžičku sušeného)
    • 4 stroužky česneku
    • 100 ml olivového oleje
    • 1 citron
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1. Každý plátek masa nakrájejte podélně na čtyři kousky. Citron pečlivě umyjte a ostrouhejte z něj kůru. Čerstvé bylinky i česnek najemno nasekejte a pak umixujte spolu s olejem a citronovou kůrou.

2. Takto připravený bylinkový olej nalijte do plastové krabičky nebo sáčku, přidejte kousky kuřete a v lednici nebo na balkoně ho marinujte nejméně tři hodiny, ale raději přes noc. Maso díky tomu pěkně natáhne vůni bylinek a česneku.

3. Připravte si špejle: použijete-li dřevěné, ponořte je na několik hodin do vody. Budete tak mít jistotu, že při grilování nezačnou hořet.

4. Maso i s marinádou přesuňte do mísy, napíchejte na špejle, osolte a opepřete. Grilujte šest až osm minut, dokud nejsou špízky hotové.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojúhelníčky s uzeným lososem

Plněné brambůrky

Polévka vichyssoise

Kuličky z vinné klobásy

Bramborový salát s kari

Pomerančový brandy krém

Citronový sorbet

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.52
Obrazek uzivatele
grilování si užíváme do posledních chvil. naservírovala jsem ke špízům i nový kečup Napoli od helmansu s příchutí bazalky a oregana, samozřejmě i zeleninku a rozpečené bagetky a bylo to výborné.

Přidat komentář