Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené karamelové banány s bochánky

Karamel, banány a skořice jsou sestava, která spolu skvěle ladí. Dezert je hodně vydatný, proto ho podávejte k lehčím jídlům.

Vydání: 2012/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 4 banány
    • 150 ml smetany ke šlehání (40%) nebo kondenzovaného mléka
    • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
    • hustá smetana (40%) nebo vanilková zmrzlina k podávání

    NA BOCHÁNKY

    • 225 g hladké mouky
    • 3 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 55 g másla, chlazeného a nakrájeného na kostičky
    • 25 g krupicového cukru + lžíce na posypání
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • 3 lžíce melasy
    • 150 ml mléka + další na potření

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Oloupejte banány a nakrájejte na silné plátky. Rozložte je do zapékací nádoby. Rozmíchejte smetanu s cukrem a zalijte banány.

2 Z mouky, kypřicího prášku, špetky soli a másla vypracujte drobenku. Přimíchejte cukr a skořici. Vidličkou dobře promíchejte mléko a melasu. Přilijte do mísy k moučné směsi a rychle vypracujte měkké těsto. Dejte ho na pomoučněný vál a krátce prohněťte dohladka. Dlaní roztlačte nebo vyválejte na 2 cm silný plát. Kulatým vykrajovátkem o průměru asi 3 cm vykrájejte bochánky. Zbylé okraje zpracujte, vyválejte znovu a opět vykrájejte. Banánovou směs pokryjte bochánky.

3 Potřete trochou mléka, posypte krupicovým cukrem a pečte 15–20 minut, až bochánky vyběhnou a zezlátnou. Pokud se bochánky pečou příliš rychle a banány jsou ještě syrové, překryjte nádobu alobalem. Podávejte horké se zmrzlinou či smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krambl ze sušeného ovoce

Hruškový krambl s čokoládou a perníkem

Zapečené švestky s oříškovou krustou

Fíky zapečené s medem a croissanty

Jablka a sušené švestky zapečené s těstem filo

Někdo to rád horké!

REKLAMA

Přidat komentář