Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s kari

Klasická příloha na vánočním stole pochopitelně nesmí chybět. My pro vás máme verzi, která je inspirovaná indickou kuchyní.

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Odležení: alespoň 1 hodina/přes noc
P
Asijská

Ingredience

    • 1 kg pevných, malých brambor, nejlépe s červenou slupkou
    • 2 velká jablka, nejlépe Golden Delicious
    • šťávu z jednoho citronu na zakapání jablek
    • 250 ml zakysané smetany
    • 1 lžíci žluté kari pasty nebo 2 lžičky kari koření
    • 1 lžíci másla
    • sůl
    • pepř (nejlépe bílý, čerstvě mletý), případně trochu cukru na dochucení

    Na ozdobu:

    • pažitku nebo kolečka jarní cibulky nebo zelené část pórku

Příprava jídla

1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory nakrájejte na zhruba stejně velké kostičky a v hrnci je zalijte vroucí vodou. Osolte, uveďte do varu a povařte doměkka, ale nepřevařte je. Mělo by stačit přibližně dvanáct minut.

2. Na pánvi mezitím rozehřejte máslo a osmahněte na něm kari pastu nebo kari koření. Zalijte smetanou a důkladně promíchejte. Nechte ji vychladnout a podle potřeby dosolte, opepřete, případně vyrovnejte chuť trochou cukru.

3. Jablka oloupejte, rozkrojte, zbavte jádřince, nakrájejte na plátky nebo klínky a v misce ihned zakápněte citronovou šťávou. Díky tomuto opa­t­ření ovoce nezhnědne.

4. Uvařené brambory vsypte do mísy a přidejte k nim kousky jablek. Všechno opatrně promíchejte a ještě zatepla přes salát přelijte vychladlou ochucenou kari smetanou. Hotový salát teď uložte někam do chladu, aby se dobře rozležel. Měli byste mu dát nejméně hodinu času, ale klidně to může být i celá noc.

5. Těsně před podáváním najemno nakrájejte pažitku, jarní cibulku nebo zelenou část pórku a salát ozdobte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Trojúhelníčky s uzeným lososem

Plněné brambůrky

Polévka vichyssoise

Špízy z kuřecích prsíček

Kuličky z vinné klobásy

Pomerančový brandy krém

Citronový sorbet

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.68

Přidat komentář